Hoekse Lijn

HOIekse LijnPer 1 april 2017 rijdt NS niet meer tussen Schiedam Centrum en Hoek van Holland. In het voorjaar van 2018 gaat de RET op dit traject met de metro rijden. In de tussentijd verzorgt de RET vervangend busvervoer, want spoor, spoorbeveiliging en stations worden aangepast zodat wij met de metro snel, veilig en comfortabel over het traject van de Hoekse Lijn kunnen reizen. 

 

Voor meer informatie: Hoekse Lijn

Uitloop ombouw Hoekse Lijn tussen Schiedam Centrum en Hoek van Holland Haven

Door diverse tegenvallers is er vertraging in de aanleg van het metrospoor op de Hoekse Lijn. Dit betekent dat de metro in september nog niet zal doorrijden naar Hoek van Holland Haven. Het streven is nu, dat vanaf februari 2018 metrolijn B verlengd wordt tot Hoek van Holland Haven.

Vervangend busvervoer Hoekse Lijn blijft gewoon doorrijden

De RET blijft vanzelfsprekend het vervangend busvervoer langs de Hoekse Lijn verzorgen totdat de metro in februari 2018 rijdt. Om eventuele hinder of drukte te beperken, wordt wel een aantal aanpassingen doorgevoerd:

  • Op sneldiensten 711 en 712 worden bij drukte extra bussen ingezet.
  • Sneldienst 714 zal vanaf 21 augustus doordeweeks tijdens de spits - als proef - rijden tussen station Vlaardingen Centrum, Vondelstraat en station Schiedam Centrum en vice versa.
  • In 2017 rijdt NS tot en met 31 maart op de Hoekse Lijn.

Metrokaart


31-03-2017